Keine Produkte (0)

Recept voor zure-bonen stamppot

 

Hoofdgerecht 3-4 personen

 

Saure Bohnen of zure-bonenstamppot is een typisch Eifel recept, populair in de Noord-Eifel in de omgeving van Keulen, stevige kost, heerlijk op koude winterdagen. Deze stamppot wordt gemaakt van ingemaakte verzuurde bonen die qua smaak enigszins lijkt op zuurkool.

 

Ingrediënten:

1 pak Seidel Schneidebohnen (Heerlijk-Eifel)

1 pak spek (Heerlijk-Eifel)

2 pakken metworsten Kleinemas Rauch Mettenden (Heerlijk-Eifel)

1 kilo geschilde aardappelen, gaargekookt

1 gesnipperde ui

 

Om het makkelijk te maken kunt u de ingrediënten (behalve de ui en aardappelen) als compleet pakket voor drie personen bij ons bestellen

 

Bereidingswijze:

De Saure Bohnen laten uitlekken en met een beetje water ca. 15 min. op laag vuur verwarmen en afgieten. Spek van zwoerd ontdoen, in dobbelsteentjes snijden en langzaam aanbraden, gesnipperde ui toevoegen en nog 10 min. meebakken. Het geheel met de aardappelen stampen.

 

De Metworsten in een pan met heet, maar niet kokend water  ca. 15 minuten opwarmen en met de stamppot opdienen. Deze stamppot is lekker met gewone mosterd (bv. Bautzn’er Senf – Heerlijk-Eifel), maar wij adviseren er Händlemaier  zoete mosterd (Heerlijk-Eifel) bij, deze mosterd komt dan wel uit Bayern maar geeft met zijn wat zoete smaak een bijzondere noot aan deze hartige stamppot.

 

 

 

Facebook Twitter